Medik8

Hoe kun je je huid gezond houden?

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en speelt een belangrijke rol bij het beschermen van je lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je zal er graag wat aan doen om gezond te blijven en daarom heeft je huid zorg en aandacht nodig. Daarom geven we je graag wat tips wat je kunt doen om je huid gezond te houden.

Water drinken

Voldoende water drinken is van groot belang voor een gezonde huid. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om je huid van binnenuit te reinigen. Je kunt ook hydraterende crèmes of lotions gebruiken om vochtverlies te voorkomen en je huid soepel en gehydrateerd te houden. Meer tips kun je ook vinden op Medik8.be.

Voedingsstoffen voor je huid

Je huid heeft voedingsstoffen nodig om gezond te blijven en zichzelf te vernieuwen. We bedoelen hiermee bijvoorbeeld vitaminen, mineralen en antioxidanten. Je moet daarom zorg dragen voor een evenwichtige voeding met veel groenten, fruit, volle granen en gezonde vetten om je huid alle benodigde voedingsstoffen te geven.

Bescherming tegen de zon

Als je je huid (te) lang bloot gaat stellen aan de zon, dan kan dat schadelijk zijn voor je huid en kan leiden tot vroegtijdige veroudering, zonnebrand en zelfs huidkanker. Het is daarom aan te raden om een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV straling.

Huid reinigen

Het is belangrijk om je huid regelmatig te reinigen om vuil, overtollige oliën en andere onzuiverheden te verwijderen. Het beste kan er dan gekozen worden voor een zachte reiniger die past bij je huidtype en vermijd agressieve producten die je huid kunnen uitdrogen of irriteren.

Stress is niet goed!

Stress kan een negatieve invloed hebben op je huid en kan bijdragen aan huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis. Ga daarom kijken hoe je stress kunt verminderen, en denk daarbij aan meditatie, yoga, sporten of andere ontspanningstechnieken. Maar het is ook van belang dat je goed slaapt, want tijdens het slapen kan je huid het beste herstellen. 

Winkelwagen